Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Atlantis – Moć gitare / Guitar Power vol. 1

150,00 Kn

Luksuzno izdanje koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1)  sadrži i 2 DVD-a koja nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama.

Na zalihi

Dodatne informacije

Autor

Damir Halilić Hal

ISBN

9790901364011

Izdavač

Dancing Bear

Godina izdanja

2017.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

123

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Notni zapisi

Opis

Damir Halilić Hal, gitaristički virtuoz i skladatelj objavio je luksuzno izdanje koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1)  sadrži i 2 DVD-a koja nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Da sadržaj ove knjige bude dostupan i onima koji ne čitaju note, iako je knjiga pisana u formi notnog zapisa za klasičnu gitaru, popratni DVD-i omogućavaju svladavanje kompozicija samo gledanjem video materijala. Video materijali znatno olakšavaju svladavanje notnog materijala posebno u brojnim primjerima u kojima se pojavljuju nestandardni elementi za svijet klasične gitare što se odnosi na otvorene štimove i razne tehnike sviranja srodnih instrumenata (akustične steel string gitare, električne gitare, flamenco gitare, bendža i 12 žičane gitare). Svi takvi dijelovi detaljno su obrađeni i prikazani u video formatu.

Jedan DVD je ‘klasični’ DVD za reprodukciju u DVD playjerima, a drugi je DATA DVD na kojem se nalazi isti sadržaj u HD rezoluciji koji je namijenjen za korištenje na osobnim računalima i drugim kompatibilnim napravama (tableti, telefoni, smart TV i sl.)

Često puta tijekom povijesti sukobljavali su se svijetovi tzv. čistunaca i onih drugih koji nisu mogli biti jednostavno svrstani u postojeće kategorije pa smo i u naše vrijeme svjedočili raznim intelektualnim raspravama, suprostavljanjima i neuvažavanja drugačijeg.

Kao što neosporni autoritet u svijetu klasične gitare Andres Segovia u mladom Paco De Luciji nije prepoznao genija nego samo gitarističku pirotehniku tako ni ‘klasični svjetonazor’ nije ozbiljno doživljavao razvoj akustične gitare (steel string guitar) sve do pojave novih glazbenika kao što je Tommy Emmanuel čiji utjecaj na kompletan svijet gitare je danas neupitan. Primjeri su brojni, a povijest se ponavlja pa uvijek ‘čistunci’ uredno poslože stvari u kategorije da bi im onda netko ‘stao na žulj’ i ispremiješao stvari u njihovom ‘urednom svijetu’ zaboravljajući pritom na samu bit umjetnosti kod koje kreacija kao osnovna pokretačka snaga stvara bezgranične izražajne horizonte.

Moderna tehnologija poglavito posljednjih nekoliko desetljeća razvojem Interneta omogućila je brži protok informacija i glazbeni svijet kao i svaki drugi doživio je promjene koje su ga odvele u novim pravcima. Razvile su se nove metode učenja, a za razliku od prijašnjih generacija glazbenici lako upoznaju rad svojih kolega i općenito nove ideje i trendove.

Upravo te nove tehnologije omogućile su da sadržaj ove knjige bude dostupan i onima koji ne čitaju note jer iako je knjiga pisana u formi notnog zapisa za klasičnu gitaru popratni DVD-i omogućavaju savladavanje kompozicija samo gledanjem video materijala. Na taj način izbjeglo se je i korištenje tablatura odnosno pažljivo odabrani kutevi kamera i usporeni snimci detalja dovoljni su za uspješno praćenje materijala ne skrećući pogled s ekrana.

Halovi glazbeni horizonti su široki što dolazi do izražaja u ovoj knjizi. Rasprave na temu da li se ovdje radi o klasičnoj gitari ili nečemu drugom mogu biti zanimljive ali u spomenutoj priči o ‘čistuncima’ i ‘onim drugima’ Hal sigurno spada u ‘one druge’, a jedino ‘oružje’ koje drži u rukama na cijelom ovome materijalu je klasična gitara svirana tehnikom klasične gitare kojoj se povremeno dodaju razne ‘supstance’ pokupljene na Halovom glazbenom putu tijekom proteklih desetljeća.

Za sve gitariste klasične provenijencije ovo bi moglo biti korisno upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na ‘domaćem jeziku’ – jeziku klasične gitare. Za one druge, koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Atlantis – Moć gitare / Guitar Power vol. 1”

Povezani proizvodi