Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Bogomdan – Kurt Cobain u stripu

119,00 Kn 99,00 Kn

Na zalihi

Dodatne informacije

Autor

Barnaby Legg / Jim McCarthy

ISBN

9789535641605

Izdavač

Modo Fac

Godina izdanja

2010.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

96

Uvez

Meki

Vrsta djela

Strip / Biografija

Opis

Strip retrospektivno ispričan kroz vizuru samog Cobaina, u kojem se njegovi snovi miješaju sa stvarnošću koja se dogodila, ne otkriva nešto novo o životu neprilagođenog adolescenta iz Aberdeena, gradića drvne industrije na sjeverozapadu SAD-a, u kojem su ljudi na automobilima imali naljepnice “Ubi pedera za Krista”, već si dozvoljava vlastitu interpretaciju događaja.

Kurtovo djetinjstvo, rastava roditelja, bolovi u trbuhu od kojih se kasnije “liječio” heroinom, uspjeh s bendom, rođenje djeteta, oduzimanje djeteta, borba za skrb, odvikavanja i detoksikacije u prestižnim klinikama, još odvikavanja, pokušaji samoubojstva…

Cobain je predstavljen kao vrlo ranjiva osoba (pogotovo u trenucima kada se obraća imaginarnom prijatelju) i kao netko tko je smrt izabrao (samo) zato što je ostvario sve svoje snove (“Bilo je to kao da mi nije preostao nijedan san, svi su se redom obistinili. Više se nisam imao razloga probijati. Nije bilo nagrade koju nismo dobili”).

No, Flameboy je iz tragične Cobainove sudbine izvukao odlične detalje i, baš kao što stoji i u naslovu, ovo je strip koji s pravom nosi “explicit content” naljepnicu na naslovnici, “edgy” biografija koja ništa ne pokušava sakriti.
Doduše, fanovi su još uvijek podijeljeni, i dok jedni misle da je to dirljiv tribute, za druge je strip samo – cinična provokacija.

Izvor: http://www.muzika.hr/clanak/29530/knjige/edgy-biografija-koja-nista-ne-presucuje-bogomdan-cobain.aspx

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Bogomdan – Kurt Cobain u stripu”