Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Do posljednjeg daha – autobiografski zapisi i refleksije

139,00 Kn

Knjiga je pisana strastveno, ali u njoj nema lažnog patosa i sentimentalnog kiča; ona je dramatična u svojoj iskrenoj emocionalnosti. U njoj nema ni osvetoljubivosti: iz današnje perspektive, nakon svega što je prošao, Šerbedžija unatoč nabujaloj osjećajnosti pokušava razumjeti i poziciju onih koji su ga optuživali i osuđivali.

Na zalihi

Dodatne informacije

Autor

Rade Šerbedžija

ISBN

9789532591941

Izdavač

Hena

Godina izdanja

2018.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

399

Uvez

Meki

Vrsta djela

Autobiografija

Opis

U svojoj knjizi autobiografskih zapisa hrvatski glumac Rade Šerbedžija  govori o događajima i osobama koji su presudno utjecali na njegovu životnu sudbinu i umjetničku karijeru. Posebno su dramatične stranice o zbivanjima početkom devedesetih godina kad Šerbedžija ne pristaje ni uz jedan nacionalni kolektivitet i biva odbačen od svih.
Knjiga je pisana strastveno, ali u njoj nema lažnog patosa i sentimentalnog kiča; ona je dramatična u svojoj iskrenoj emocionalnosti. U njoj nema ni osvetoljubivosti: iz današnje perspektive, nakon svega što je prošao, Šerbedžija unatoč nabujaloj osjećajnosti pokušava razumjeti i poziciju onih koji su ga optuživali i osuđivali. Stoga ova knjiga objedinjuje i strast mladića i mudrost zrelog čovjeka koji je iskusio slom mnogih iluzija.
Knjiga “Do posljednjeg daha” odlikuje se vrhunskim umijećem pripovijedanja i zasigurno spada među ponajbolje hrvatske autobiografije.

Prvi put izdano u 2004. godini.

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Do posljednjeg daha – autobiografski zapisi i refleksije”