Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

King ink II

79,00 Kn

Dodatne informacije

ISBN

9536234297

Izdavač

Šareni dućan

Autor

Nick Cave

Godina izdanja

1997.

Jezik

Hrvatski

Uvez

Meki

Vrsta djela

Zbirka pjesama

Broj stranica

184

Opis

Nick Cave je najuzbudljiviji i najoriginalniji pjesmopisac današnje rock-glazbe.
Njegovi albumi sa sastavom 
The Bad Seeds i nadalje mu pribavljaju široke pohvale i golemu međunarodnu podršku, a poznat je i po nekoliko pojavljivanja na filmu.
Caveov roman 
And the Ass Saw the Angel (I magare vidi anđela) jedan je od najslavnijih književnih prvijenaca i dosad je preve­den na trinaest jezika.  Druga zbirka pjesama i proznih tekstova Nicka Cavea obuhvaća razdoblje od njegova silovitog albumaTender Prey do sublimne jednostavnosti The Boalmen’s Call. 
Uz sve Caveove pjesme što ih je u tom razdoblju snimio se sastavom The Bad Seeds, u knjizi ćemo naći još nekoliko nesnimljenih pjesama, baš kao i poneku napisanu za druge umjetnike, te za flmove Wima Wendersa Faraway, So Close! i Until the End of the World.
Kratko razmatranje o filmu kao i ključni esej o jeziku i Bibliji, “I tijelo postade riječ”, spadaju također u inače nedostupne materijale.  Deset godina nakon prve zbirke Caveove lirike nazvane King Ink, pred nama je drugi dio, bitno cjelovitije i trajnije djelo.
Većina rock pjesništva ne zaslužuje zapisivanje, ali Cavove su pjesme bogate poetske kreacije koje žive svoj drugi život na ovim stranicama.

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “King ink II”