Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Kosa anđela – Biografija Kurta Cobaina

159,00 Kn 59,00 Kn

Na zalihi

Dodatne informacije

Autor

Charles R. Cross

ISBN

9789539983015

Izdavač

IBS

Godina izdanja

2005.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

370

Uvez

Meki

Vrsta djela

Biografija

Opis

Četiristotinjak intervjua kroz četiri godine istraživačkog rada koje je autor Kurtove biografije, Charles R. Cross, napravio s ljudima čiji su se životi križali sa životom njegova junaka kao i autorova sklonost pseudopsihologiji očitovana u Crossovoj detaljnoj, uvjerljivoj i upečatljivoj analizi Kurtovih kompleksa, strahova i frustracija, dovoljna je preporuka potencijalnom čitatelju.
Dakle, što želite znati?
Prvih pet poglavlja knjige “Kosa anđela” Cobaina prikazuju kao istraumatiziranog, nestabilnog i preplašenog tinejdžera koji pokušava preživjeti: ne samo teške emocionalne i duševne traume nego i konkretne, egzistencijalne probleme.
Koliko god vas autor u prethodnim poglavljima navodi da suosjećate s Cobainom, taj će vam osjećaj ubrzo biti nadomješten osjećajem prijezira kada shvatite da je naš osjetljivi junak, samoprozvani luzer i model identificiranja milijuna mladih bio najobičnija pijavica koja je tri godine živjela na račun svoje djevojke koja je radila tri posla kako bi mogla uzdržavati “umjetnika u razvoju” dok je ovaj po cijele dane besposleno ljenčario gledajući TV.
Taj nagli prijelaz u osjećajima čitatelja posljedica je majstorske spisateljske vještine Charlesa Crossa koji isključivo svojom sugestivnošću uspijeva manipulirati čitateljem kako bi ovaj konstantnom i brzom izmjenom svojih emocija uspio pratiti svu slojevitost Cobainovih.
Pravo “prosvjetljenje” zapravo ćete doživjeti kada shvatite pravo značenje Cobainova “luzerstva”: nije stvar u sjebanoj obitelji niti u beskućničkom životu niti u bolesti niti u ovisnosti niti u nepodnošenju “tereta slave”.
Stvar je u nečem što će vam biti potpuno jasno…kad pročitate biografiju.

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Kosa anđela – Biografija Kurta Cobaina”