Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Metallica – Justice For All; istina o bendu

150,00 Kn 59,00 Kn

Dodatne informacije

Autor

Joel McIver

ISBN

9536765209

Izdavač

Mlinarec & Plavić

Godina izdanja

2006.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

355

Uvez

Meki

Vrsta djela

Biografija

Opis

Knjiga “Metallica; And Justice for All” govori o mitologizaciji samog benda među njegovim fanovima, ali isto tako i o mitologizaciji cjelokupne thrash metal i heavy metal scene.
Pritom autor jasno daje do znanja da je Metallicina karijera itekako dala povoda nastanku svih mitova, od kojih nijedan nije potpuno neutemeljen u stvarnosti, kao što biva sa svim dugo pamtljivim pričama.
Dapače, ako itko pokuša trijezno sagledati posljedice misteriozne smrti genijalnog basiste Cliffa Burtona, koji je svojim kompozicijama doslovce izdigao Metallicu do statusa kultnog metal benda, shvatit će da je daljnja Metallicina karijera, a to podrazumijeva i najprodavanije albume i rasprodane svjetske turneje, zapravo fatalna agonija životne ironije koja iz preostalih članova benda neprestano crpi inspiraciju za nove pjesme.
Knjiga Joela McIvera sadrži dragocjen pregled američke i europske heavy metal scene osamdesetih i devedesetih godina, nastao na temelju opsežnog istraživanja i intervjuima s mnoštvom glazbenika i producenata koji su tijekom 25 godina radili ili imali doticaj s Metallicom.

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Metallica – Justice For All; istina o bendu”