Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Napet šou

99,00 Kn

Na zalihi

Dodatne informacije

Autor

Marko Šelić – Marčelo

Uvez

Meki

Vrsta djela

Zbirka eseja/pjesama

Broj stranica

267

Jezik

Srpski

Godina izdanja

2014.

Izdavač

Laguna

ISBN

9788652116652

Opis

Iako već naviknuti da nam Marko Šelić – Marčelo direktno u lice govori istinu, bez obzira na to da li su u pitanju njegovi prozni tekstovi ili poezija, on nas je ponovo uspio iznenaditi: ovoga puta “knjigoalbumom”.
Skeniranje realnosti i analizu razloga zbog kojih smo danas svi akteri jednog “napetog šoua” nalazimo u Markovim tekstovima pesama koje se nalaze na albumu (a koji je sastavni dio ove knjige) i u esejima koje pored Marka potpisuju redatelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, pisac aforizama Dalibor Đorđević, rock kritičar Petar Janjatović, kolumnist Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorica organizacije ASTRA Elena Krsmanović.
Na vama je da odlučite da li ćete iščitavati muziku ili slušati knjigu, u svakom slučaju, u vašim rukama se nalazi jedinstvena zbirka suvremene poezije i pronicljivih, svježih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta svijeta koji nas okružuje.
Markov “Napet šou” uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta reći i zna kako to učiniti, umjetnika progonjenog podjednako društvenim i osobnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pjesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju.
Samim tim, “Napet šou” je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra.
“To jest, hoće li biti bolje? Neće.”, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, pjeva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umjetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svijet na svjetliju stranu.
A zašto? Zato što samo tako čovjek može i smije živjeti: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo.
+CD napet šou

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Napet šou”