Filtriraj Unesi uvjete
Prikaži odabrano
Kategorije
Sortiraj po
Prikaži odabrano

Zajedno sami

89,00 Kn

Na zalihi

Dodatne informacije

ISBN

9788652119592

Izdavač

Beoštampa

Autor

Marko Šelić – Marčelo

Godina izdanja

2015.

Jezik

Srpski

Uvez

Meki

Vrsta djela

Roman

Broj stranica

263

Opis

Sedam godina nakon prvog izdanja, pet godina nakon kazališne premijere, na zahtjev brojnih čitaoca “Zajedno sami” je ponovo pred vama!Roman “Zajedno sami” Marka Šelića na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovjek, bio kralj ili prosjak, do istine o vlastitom životu dolazi na međi svijetova, u trenutku prelaska na onu stranu.

Pa se tako, jednog dana, i Radoje Bakrač, mali čovjek a “glavni junak” romana, koji se za života nije pitao ni o kakvom smislu, niti da li banalna svakodnevica obećava istu takvu vječnost, našao pred vratima samospoznaje.
Marko Šelić nam svoju verziju povesti o Raju i Paklu pripovjeda nepretenciozno, maštovito, i upravo stoga njegova groteska, njegova iščašena, crnohumorna vizualizacija pejzaža onostranosti, tragom srodnih pokušaja, djeluje uvjerljivo.
Umjetnost oduvijek želi dočarati nevidljivo i nedohvatno, i da naš svakodnevni život, prosječan, anoniman, nikakav, upravo onakav kakav je proživio i Radoje Bakrač, odmjeri prema autoritetu vječnosti koja nas prevazilazi.
Dok sa ostalim srodnim dušama, “zajedno sam”, na ničijoj zemlji, u autobusu za koji se ne zna kuda ide, čeka da li će se skrasiti u konačnom miru ili sagorijevati u beskonačnoj grižnji savjesti, Bakrač saznaje da istinu o svijetu, ali i o vlastitom postojanju može pronaći jedino – u sebi.
Sve ostalo podložno je konvencijama i interpretacijama, starim koliko je stara civilizacija…

Recenzije

Trenutno nema niti jedne recenzije.

Napiši prvu recenziju za “Zajedno sami”