Vök premijerno pred hrvatskom publikom u Tvornici kulture

Vök premijerno pred hrvatskom publikom u Tvornici kulture

Islandska indie-electro četvorka Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 23. veljače, na premijerni nastup pred hrvatskom publikom.

Vök pjevaju na islandskom i engleskom, a za svoje uzore navode Portishead i Massive Attack. Opisuju ih kao dream-pop/indie-electro bend, a zvuk njihove glazbe čine sanjive dionice elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara.

Njihova priča počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao kako bi nastupili na godišnjem natjecanju za mlade nade Músíktilraunir. U samo nekoliko tjedana pripremili su pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili na natjecanju.

Potom su pjevačica Margrét Rán i saksofonist Andri Már dobili su pojačanje u obliku gitarista Ólafur Alexandera i bubnjara Einar Stefa s kojima snimaju prvi EP “Tension”. Nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom.

Aktualni album “Figure” nastao je pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača kao što su The Weeknd i Little Dragon.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, dok će na dan koncerta biti 80 kuna.

KUPI ULAZNICU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *