beirut zagreb dom sportova

Beirut premijerno pred hrvatskom publikom

Beirut, američki indie folk bend, predvođen Zachom Condonom, premijerno dolazi pred hrvatsku publiku, i koncert će održati u nedjelju 13. listopada, u zagrebačkoj Tvornicu kulture.

U samo mjesec dana sve ulaznice za Tvornicu su rasprodane, pa je koncert prebačen u veći prostor, malu dvoranu Dom sportova.

Sve ulaznice kupljene za Tvornicu vrijede naravno i za Dom sportova.

Jedan od najznačajnijih i najorginalnijih bendova nezavisne scene posljednjih desetak godina, pod povećalo javnosti došao je odmah po objavi odličnog albuma prvijenca “Gulag Orkestar”, 2006. godine. Kombinirajući indie glazbu s Balkan, world music i folk utjecajima, album je Beirut gurnuo na sam vrh scene, a Zach Condona među najbolje autore mlađe generacije. Posebno je impresivan podatak tada da je Zach napisao i odsvirao cijeli album sa samo 19 godina.

Ove godine Beirut je objavio peti studijski album “Gallipoli”, s pjesmama pod utjecajima crpljenim iz raznih dijelova svijeta koje Condon posjećuje. Album je snimljen u New Yorku i Berlinu, koji je i stalna baza djelovanja Zacha posljednjih nekoliko godina.

Ulaznice kreću u petak 12. travnja po early bird cijeni od 150 kn. Ta cijena je na snazi do 5. svibnja, a nakon se penje na 170 kn. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će iznositi 200 kn.