josipa lisac šalata

Josipa Lisac na stadionu Šalata 6. srpnja!

Velika Josipa Lisac održat će u subotu 6. srpnja prvi samostalni koncert na zagrebačkom stadionu Šalata.

Pod zvjedanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku, s isključivo sjedećim mjestima, Josipa će publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Nakon više od 10 godina Josip će održati jedan zagrebački nastup van svojih tradicionalnih prosinačkih. Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone.

Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim. Naime baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća gledalo ga je i slušalo više od 12 tisuća posjetitelja, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6 tisuća ljudi pod kišobranima satima čekalo Matta Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašanje države.

Upravo na tu Šalatu, sada po prvi put, dolazi Josipa, s prebogatim kataogom pjesama od kojih je na one najznačajnije neizbrisiv autorski pečat stavio Karlo Metikoš.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 28. veljače, a postoje 4 sektora: Premium parter po 260 kn, Parter sjedenje po 190 kn, Tribina slobodno sjedenje 130 kn i VIP tribina slobodno sjedenje 350 kn.

Navedene cijene biti će aktualne do 30. travnja nakon čega će poskupjeti, a broj ulaznica po sektorima je ograničen.