wardruna lisinski

Norveška Wardruna stiže u Lisinski

Kultna norveška dark folk grupa Wardruna premijerno pred hrvatskom publikom! Spektakularni audio vizualni show zakazan je za nedjelju 7. travnja u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Wardrunu su 2002. osnovali Einar Selvik i Gaahl, bivši članovi black metal benda Gorgoroth, zajedno s Lindy Fay Hella, u želji da stvaraju glazbu temeljenu na nordijskoj kulturi. Dosad su objavili tri albuma, svaki baziran na setu runa upotrebljavajući povijesne i tradicionalne instrumente u kombinaciji sa zvukovima iz prirode i elektronikom.
Globalni proboj doživjeli su 2014. kad su pozvani da zajedno s Trevorom Morrisom naprave glazbu za drugu sezonu hit serije “Vikinzi“.

Na krilima ogromnog uspjeha serijala album “Runaljod – Ragnarok” debitirao je na prvom mjestu Billboardove top liste world izdanja.
Posljednjih godina Einar Selvik izvodio je akustične verzije Wardruninih pjesama i glazbe skladane za “Vikinge”. Koncertnu energiju zabilježio je na novom izdanju “Skald” koje će biti objavljeno 23. studenog.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 22. listopada po cijeni od 170, 200 i 230 kn.

Koncert je rasprodan!