roisin murphy tvrđava svetog mihovila

Roisin Murphy 14. kolovoza na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Britanska ekscentrična dance ikona Róisín Murphy nastupit će u utorak 14. kolovoza na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.

Poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna sila, Róisín Murphy se vrlo rano pozicionirala kao prepoznatljiva umjetnica i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno. Njezini nastupi su veličanstveni, te će i koncert na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa.

Nakon uspješne ere Moloka, Róisín je izbjegla zamku mnogih glazbenika da nastavi u identičnom tonu i ostvaruje se uvijek iznova kroz zvuk bivšeg benda. Od prvog albuma “Ruby Blue”, bilo je jasno kako Murphy ima vlastiti glazbeni izraz. Suradnja s eksperimentalnim glazbenikom Matthewom Herbertom iznjedrila je album divljeg i svakodnevnog, glatkih jazz i dance ritmova kombiniranih sa zvukovima zvonjave telefona i šuškanja, prelijepo izraženih u hitovima poput “Rama Lama”.

Iduća uspješnica, album “Overpowered”, pokazao je Róisín Murphy kao ozbiljnu i predanu umjetnicu koja stalno iznenađuje. Neodoljivim poigravanjem s mainstream scenom, istovremeno ostajući vjernom sebi, nastaju hitovi poput naslovnog “Overpowered”, “You Know Me Better” i “Movie Star”, još jednom ističući njenu samopouzdanost i jedinstvenost.

Murphy je posljednjih godina surađivala s mnogim poznatim glazbenicima i producentima, poput Groove Armade, Davida Byrnea, Fatboy Slima i Davida Moralesa.

Broj ulaznica po early bird cijeni od 250 kn je ograničen, a nakon toga cijena se penje na 280 kn. Ulaznice s mogu kupiti putem Eventim sustava za prodaju.

KUPI ULAZNICU